Get Adobe Flash player

Eminent Domotica = Luxe én milieuvriendelijk.

Een huis dat weet of er iemand thuis is .

Een huis waarbij je niet eens meer hoeft op te staan om de Rolluiken open te doen of de lichten te dimmen?
Deze luxe is er niet alleen voor luie mensen. Domotica helpt ook bij de vergrijzing én het milieu.

Je komt thuis, zet het alarm uit en meteen komt je huis tot leven. De verwarming gaat op een behaaglijk standje, de gordijnen of rolluiken gaan dicht, en lampen springen aan. Vanuit je luie stoel pak je de afstandsbediening om het licht nog iets te dimmen, je dvd-speler en tv komen automatisch op dvd-stand: laat de avond maar beginnen.

Een volgende dag, als je niet thuis bent, komt er een indringer binnen. Meteen gaat het alarm af, staat hij in fel lamplicht, ontvang jij een sms’je dat er iets aan de hand is, en wordt hij en passant gefilmd met een bewegende beveiligingscamera. Dit huis vol ‘domotica’, zoals technische foefjes voor in huis heten, lijkt iets uit de toekomst, maar alle techniek voor dit zogenaamde "huis van de toekomst" is gewoon te koop. Al jaren zelfs.

‘Pratende’ apparaten :

Domotica is een samenvoeging van het Latijnse woord voor huis (‘domus’) en ‘tica’ van informatica, telematica en robotica. Het is een verzamelnaam voor producten en diensten die het leefgenot in je huis verhogen. Dat klinkt erg abstract, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Was vroeger een ventilatiesysteem qua domotica top of the bill, nu kan alles wat beweegt of elektronisch is worden aangesloten op een controle systeem. Bij de laatste domoticasystemen ‘praten’ alle apparaten met elkaar via een protocol, en ook met internet. Denk bijvoorbeeld aan een rookmelder, die via het systeem een sms of e-mail stuurt als er een afwijkende situatie is. Of de buitenverlichting die aangaat als er iemand op de bel drukt 's avonds.

Domotica neemt een snelle vlucht. Zowel technologisch: het aanbod wordt steeds geavanceerder, als economisch: de apparatuur wordt steeds goedkoper.

Eminent, ;

leverancier van computerproducten, ontwikkelde e-Domotica, een tablet flatscreenpaneel waarop je allerlei draadloze modules als lampen, beveiligingssystemen en binnenkort ook verwarming kunt aansluiten en zo de processen in je huis kunt bedienen.
De gemiddelde consument heeft bij domotica toch vaak het idee dat het duur, ingewikkeld en niets voor hem is. Eminent maakt een systeem dat je zelf kunt installeren, bedienen en aanpassen. Verder moet het systeem ook betaalbaar zijn. Voorheen kostte een gemiddeld domoticasysteem tussen de vijf- en tienduizend euro; waarna je ook nog een gespecialiseerd bedrijf moest inhuren voor de installatie.
Het systeem dat Eminent op de markt zet begint met een basis pakket en heeft een prijs zo rond 900 Euro. Goed betaalbaar dus aldus Eminent: ‘Je kunt je systeem naar eigen inzicht uitbreiden met de beschikbare modules. Tevens  kun je scenario’s programmeren; Bijvoorbeeld ‘avondeten’ of ‘doordeweeks overdag’. Legio mogelijkheden dus en modulair uit te breiden.

Met domotica bespaar je energie .

Verlaat je de woning dan schakelt het systeem de verlichting uit. Op die manier vermijdt je sluipverbruik waardoor je energie bespaart. Ook op het gebied van veiligheid is veel mogelijk. Het domoticasysteem signaleert gevaren zoals een inbraakpoging. Het systeem onderneemt ook gerichte acties. Bij een inbraakpoging alarmeert het systeem namelijk de bewoner.

Wie biedt domotica aan? ;

De meeste domotica oplossingen zijn bedraad en vereisen installatie door een expert. Recent komen er ook draadloze oplossingen op de markt. De draadloze oplossing van Eminent e-Domotica is hier één van. Deze draadloze oplossing maakt gebruik van Z-Wave technologie. Op die manier breidt je eenvoudig jouw domoticasysteem uit met verschillende apparaten die via Z-Wave met elkaar communiceren.

Wil je veiligheid, comfort en energiebesparing combineren? Ben je op zoek naar een betaalbaar domoticasysteem? Dan voldoet Eminent e-Domotica wellicht aan je verwachtingen.

Samen voor een veilig gevoel. ;

Inbraken lijken steeds vaker voor te komen. Om een inbraakgolf te slim af te zijn is een oplettende houding belangrijk. De oplettendheid van jouw sociale contacten en het huisautomatiseringssysteem zorgen samen voor een veilig gevoel.
Met Eminent e-Domotica creëer je draadloos een alarmsysteem, dus zonder breekwerk. Bij een inbraakpoging ontvang jij of andere contactpersonen een melding via e-mail, sms of telefoon. Via smartphone, tablet of pc bekijk je de videobeelden. Bij het verlaten van je huis wordt via verlichting bewoning gesimuleerd. Deze bewoningssimulatie schrikt inbrekers af. Op die manier wordt een inbraakpoging voorkomen.

Je kunt bij een inbraakpoging videobeelden opnemen. Je kunt deze beelden ook automatisch online bewaren, oftewel ‘in de Cloud’. Via ‘de Cloud’ heb je via verschillende bedieningstoestellen altijd en overal toegang tot deze videobeelden.

Comfortabeler en veiliger wonen? ;

Met Eminent e-Domotica kun je comfortabeler wonen. Bij het verlaten van de woning schakel je met één druk op de knop alle apparatuur uit. Als je `s morgens de woonkamer binnenkomt gaat de verlichting automatisch aan via de bewegingssensor. Bij het verlaten van de woonkamer vergeet je nooit meer de verlichting uit te schakelen. De verlichting schakelt namelijk automatisch uit via een ingesteld tijdsschema.

Bespaar geld & energie. ;

Tegenwoordig bieden veel energiemaatschappijen producten aan waarmee je je energieverbruik kan meten. e-Domotica van Eminent gaat een stapje verder. Met domotica kun je zelf direct invloed uitoefenen op je energieverbruik. Je bespaart geld door sluipverbruik te stoppen. Met één druk op de knop schakel je namelijk apparaten en verlichting volledig uit. Via de energiemonitor krijg je eenvoudig direct inzicht in jouw energieverbruik. Als je merkt dat je verbruik afneemt, zal dit jouw motiveren om energie te blijven besparen.

Eenvoudige bediening via tablet, smartphone en touchscreen. ;


Je Bedient een domotica systeem via het e-Centre touchscreen, smartphone, tablet en zelfs via een mediacenter PC.

De mogelijkheden van domotica zijn vrijwel onbegrensd.
Tot op heden sloeg deze vorm van techniek niet zo aan op de consumentenmarkt. Grotendeels door de onbekende materie. Ook nu nog hebben veel mensen nog nooit van Domotica gehoord. Door dalende prijzen, de vergrijzing én de vergrote nadruk op duurzaamheid verandert dat in rap tempo.Het huis van de toekomst wordt dus snel het huis van vandaag!


U kunt een afspraak maken als u geïnteresseerd bent in een demonstratie van de mogelijkheden die het Eminent
Domotica systeem biedt.

 

Laatst aangepast (vrijdag 13 april 2012 12:42)